Novice

Zagorje ob Savi: Povezane_i z zapestnicami

Povezane_i z zapestnicami

V jutro na 7.3. smo se skupaj odpravile_i iz Ljubljane v Zagorje ob Savi. All for Rainbow naj bi na ta dan potekal v lokalnem mladinskem centru Zagorje, kjer bo sočasno večji dogodek v Zasavju: Živa knjižnica Zasavje. Tega dneva sem se veselila, saj bi sočasno potekali dve aktivnosti, ki sta mi zelo pri srcu, poleg tega pa bi še All For Rainbow projekt imel večjo vidnost zraven žive knjižnice, kamor bi prišle_i obiskovalke_ci iz celotnega Zasavja; Trbovlje, Zagorje, Hrastnik in Litija.

Ob prihodu v mladinski center smo postavile_i promocijski material na mizi pred vhodom, ki nam bo služila kot stojnica v naslednjih urah. Hkrati je pred vhodom tudi registrska miza za prihajajoče na živo knjižnico. Kadar živa knjiga ni bila na voljo za branje, smo povabile_i obiskovalke_ce da se nam pridružijo na naši ulični akciji.

Tokrat smo želele_i pripraviti nekaj ustvarjalnega, nekaj kar bi naš namen stojnice in tega projekta prikazalo na kreativen način. Izdelovale_i smo zapestnice v barvah mavrice in barvah, ki so tistim, ki so jih izdelovale_i, nekaj pomenile.. Na ulični akciji smo zapisale_i izjave vseh, ki so si izdelali zapestnico ter kaj jim pomenijo in jih fotografirale_i  skupaj z zapestnicami. To je bil tudi cilj ulične akcije.

Ob 10. uri se je dogodek uradno pričel. Na začetku ni bilo veliko obiskovalk_cev, pa smo si mislile_i, da bodo že prišle_i kasneje. Vmes so si zapestnico izdelovale_i tudi prostovoljke_ci in žive knjige žive knjižnice. Ker ni bilo veliko obiskovalk_cev smo imele_i možnost prebrati tudi kakšno živo knjigo, ki je bila na razpolago v živi knjižnici. Minilo je že skoraj par ur in obiskovalk_cev še vedno ni bilo, takrat smo se sprijaznili da jih verjetno tudi ne bo. Kljub temu, da je bil dogodek večji od drugih in je bilo veliko promocije objavljene na spletnih omrežjih so mogoče prišle 3 ali 4 mlade osebe. Spodbudile_i smo jih v fotografiranje z okvirjem ter podpis v podporo.

Že skoraj proti koncu dogodka pa sta iz Trbovelj samo za na naš dogodek prišli_a dve_a mladi_a dijakinji_a. Ko smo me_i skoraj obupale_i, sta nam dve_a strastni_a podpornici_ka dali_a energijo in veselje! Povedali_a sta, da sta dogodek videli_a na Facebooku in sta nas želeli_a obiskat in izraziti podporo ter narediti zapestnice. Preživeli_a sta skupaj kakšno uro, se pogovarjali_a s prostovoljkami_ci ter ob koncu odšli_a veseli_a in srečni_a skupaj s parimi zapestnicami in promocijskim materialom. Dogodek se je bližal koncu, obiskovalk_cev več ni bilo in zato smo pričele_i počasi s pospravljanjem. Vesele_i smo bile_i, da smo prejele_i tako pozitiven obisk, imele_i smo občutek, da smo naredile_i spremembo. Da je bilo vredno biti tam, kljub temu, da so bila moja pričakovanja višja. Pričakovala sem, da bo več obiska, a na koncu sem bila srečna kljub temu.

Skupno izdelanih zapestnic: 5

Skupno podpisov v podporo: 9

Janja Razpotnik, prostovoljka

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Scroll down to see next article
Podcast
Spoznaj Maribor skozi rožnata očala!